Sağlık açısından olduğu gibi su sızmalarını önlemek için de su deposu yalıtımı büyük önem taşımaktadır. Yalıtım yaptırırken insanların önem verdikleri bazı hususlar var.
Su deposu yalıtım işlemi sırasında suyun kesilip kesilmemesi şebeke suyunun bağlantısına bağlı bir durumdur. Eğer şebeke suyu hem yalıtım yapılacak depoya hem de binanın su tesisatına bağlıysa işlem süresince herhangi bir sorun olmaz ve sarnıç su kesintisi yaşanmaz. Ama şebeke suyunuz sadece depoya bağlıysa su kesinti olacaktır. Kesintinin süresi deponun hacmine göre değişiklik gösterebilir ve ortalama 3 ila 4 saat arasında değişir.
Yalıtım yapılacak depoda su minimum seviyeye gelene kadar boşaltılmalıdır. Boşaltma işlemini genelde sizin yapmanız tavsiye edili. Böylece kullanacağınız su da boşaltılarak fazladan su tüketimi yapmamış olursunuz. Minimum seviyede kalan suyu ise yalıtım yapacak olanlar tahliye eder.
Su deposu yalıtımında tabii ki en büyük önceliğiniz fiyatlar ve kalitedir su deposu en ucuz malzemeyle yalıtılabilir. Fakat burada dikkat etmeniz gereken nokta ucuz olduğu kadar da kaliteli ve sağlığınız açısından tehdit oluşturmayacak malzemenin kullanılmasına özen göstermenizdir. Bu yüzden su deposu yalıtımı yaptırıken yalıtım malzemelerinin sertifikalı malzemeler olup olmadığına dikkat etmeniz, malzemelerin sertifikalı olmasını talep edebilirsiniz. Malzemelerin kalitesi İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından verilen sağlık test raporları sayesinde anlaşılabilir.
Su deposu temizlik ve yalıtım işlemlerinde su deposu boyası seçimi çok önemlidir. boyanın toksik ve kanserojen madde içermemesi sağlığınız açısından büyük önem taşır. Bu nedenle solventsiz boya kullanılmalı, su bazlı boyalar tercih edilmemelidir. Boyama işleminden sonra 7 gün boyunca deponun kullanılmaması tavsiye edilir. Boyanın kurumasının ardından boya kalıntıları temizlenir ve dezenfekte işlemi yapılır. Yalnız bunun ardından depo kullanılabilir hale gelir.